• 9 shops, 163 329 producten
#7
Zomerbanden
2024

Bridgestone Potenza Sport

De nieuwe Potenza Sport bevalt ons erg goed, omdat hij sportiever en dynamischer is dan de gebruikelijke banden in deze categorie, maar nog steeds perfect bruikbaar en veilig voor dagelijks gebruik, wat hem uniek maakt. Zijn rolweerstand, kilometrage en algehele comfort zijn ook van een goed niveau, op een iets hoger geluidsniveau na.
Jiri Chomat, Autobandentest.eu
controleer Bridgestone Potenza Sport beschikbaarheid
Breedte
Profiel
Velgmaat

Vergelijking

Maten

Bridgestone Potenza Sport is gemaakt in 133 maten, beginnend bij 205/45 R17 tot 285/40 R22.
Filter:
toon prijzen

Vergelijkbare banden

Vergelijking: banden vergelijkbaar met Bridgestone Potenza Sport

Tijdlijn

2021

Bridgestone Potenza Sport is gelanceerd

2021

Bridgestone Potenza Sport is getest 3x (Tyre Reviews,...) en won de Autobild 265/35 R20 test.

2022

Bridgestone Potenza Sport is getest 4x (Autobild,...)

2023

Bridgestone Potenza Sport is getest 7x (Autobild,...)

2024

Bridgestone Potenza Sport is getest 3x (Autobild,...) en won de Autobild 225/55 R17 test.

Resultaten

11/16
Beste
wet-handling
Behandeling op nat wegdek
Autobild 2024
Autobild 2024
Autozeitung 2023
Automotorsport 2023
+7
7/9
Beste
wet-circle-cornering
Natte cirkelbochten in de bochten
Autobild 2024
Autobild 2024
Autobild 2023
Sportauto 2023
+3
6/14
Beste
dry-braking
Droogremmen
Autobild 2024
Autobild 2023
Ace 2023
Autobild 2022
+2
6/16
Beste
wet-braking
Remmen op nat wegdek
Autobild 2024
Autobild 2024
Autozeitung 2023
Autobild 2022
+2
5/16
Beste
dry-handling
Droge behandeling
Autozeitung 2023
Automotorsport 2023
Autobild 2023
Autoexpress 2022
+1
2/14
Beste
aquaplaning-cross
Aquaplaning - kruisen
Automotorsport 2023
Sportauto 2022
2/15
Beste
aquaplaning-longitudinal
Aquaplaning - longitudinaal
Autobild 2024
Autobild 2023
1/2
Beste
noise-interior
Inwendig geluid
Autobild 2021

Bridgestone Potenza Sport in bandentests...

Alle bandentesten waar Bridgestone Potenza Sport te zien was:
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2024 225/55 R17
Voorbeeldig
Gerangschikt als 1 van 10....
Het veiligstellen van de toppositie onder tien concurrenten, presteerde de Bridgestone Potenza Sport uitstekend in de test en verdiende een eindbeoordeling van "Voortreffelijk." Deze premium band viel op door zijn uitzonderlijke handling op natte oppervlakken, hoge gripniveau in zowel natte als droge omstandigheden, precieze stuurrespons, korte remafstanden op natte wegen en zeer goede veiligheidsmarges tegen aquaplaning. Het maakte ook indruk met zijn brandstofefficiënte rolweerstand en gematigd prijsniveau. Een klein nadeel was het ietwat verhoogde rolgeluid. Opmerkelijk is de superieure prestatie van de band in disciplines zoals aquaplaning - longitudinaal, rolweerstand, nat remmen, nat bochtencirkel en natte handling, waarbij het duidelijk zijn dominantie toont in cruciale gebieden van rijveiligheid en efficiëntie.
Naam NatDroogRolweerstandLawaai
Beste waarden in test1-2+2+2+
Bridgestone Potenza Sport1- 22+ 3+
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2024 235/55 R19
Fijn
Gerangschikt als 3 van 11....
De Bridgestone Potenza Sport behaalde een lovenswaardige derde plaats tegenover zijn concurrenten, met een uiteindelijke beoordeling van 'Goed'. Deze zomerband excelleerde in diverse disciplines, met name droog remmen, rijden op grind, moddertractie, nat remmen, nat bochtenwerk en nat rijgedrag, waarbij hij zijn veelzijdigheid op verschillende oppervlakken liet zien. Geprezen om zijn hoogwaardige profiel dat uitstekende rijdynamiek levert, maakte de Potenza Sport ook indruk met overtuigende terreincapaciteiten, precieze besturing en korte remafstanden op zowel natte als droge oppervlakken. Het werd echter opgemerkt dat het een verhoogde rolweerstand had, wat een klein nadeel was te midden van zijn algehele prestaties.
Naam
Bridgestone Potenza Sport
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2024 265/35 R19
Fijn
Gerangschikt als 4 van 7....
Het veiligstellen van de vierde plek van de zeven concurrenten, heeft de Bridgestone Potenza Sport een waardering van 'Goed' weten te behalen. Deze band viel op door zijn dynamische rij-eigenschappen en indrukwekkende grip op natte oppervlakken, gecombineerd met korte remafstanden en directe stuurrespons, wat zorgt voor een goede balans. Echter, na slechts enkele rondes op een droog circuit vertoonde hij aanzienlijke slijtage, wat invloed had op de algehele beoordeling. Ondanks dat hij sterke punten liet zien op verschillende gebieden, waren er geen specifieke disciplines waarin hij absoluut de beste was, noch waren er eigenschappen waarin hij als laatste eindigde. Deze wisselende prestatie benadrukt zijn capaciteiten in bepaalde omstandigheden, terwijl het ook gebieden belicht waar verbetering mogelijk is.
Naam NatDroogRolweerstandLawaai
Beste waarden in test1-2+1-1-
Bridgestone Potenza Sport2222-
Toon testgegevens
SportAuto
SportAuto Zomerbandentest 2023 225/40 R18
Zeer goed
Gerangschikt als 6 van 11....
De Bridgestone Potenza Sport eindigde op de 6e plaats van de 11 concurrenten in een uitgebreide evaluatie en kreeg als eindbeoordeling "Zeer goed". Deze prestatieband excelleerde in scherpe handling en hoge laterale ondersteuning op natte oppervlakken, naast veilig en plezierig rijgedrag op droge wegen. In het bijzonder toonde hij superieure capaciteiten in disciplines zoals droge stuurrespons, natte cirkelbochten en zowel subjectieve als objectieve natte handling, waarbij het zijn concurrenten overtrof. Echter, de band kreeg kritiek vanwege langere remafstanden bij lagere temperaturen en een enigszins achterwaartsgerichte handling op natte oppervlakken. Bovendien werd zijn droge remprestatie als zwak beschouwd en had hij de hoogste rolweerstand van alle geteste banden, wat mogelijke verbeteringen aangeeft.
Naam
Bridgestone Potenza Sport
Toon testgegevens
ACE
ACE Zomerbandentest 2023 225/45 R18
Sterk aanbevolen
Gerangschikt als 4 van 10....
Naam NatDroogRolweerstandLawaai
Beste waarden in test7154197
Bridgestone Potenza Sport6753155
Toon testgegevens
Autozeitung
Autozeitung Zomerbandentest 2023 235/35 R19
Testwinnaar
Gerangschikt als 2 van 9....
Eindigend op de 2e plaats van 9 concurrenten, onderscheidde de Bridgestone Potenza Sport zich met een uitstekende prestatie, waarbij hij de titel van Testwinnaar behaalde. Het toonde een uitzonderlijke capaciteit op natte wegen, met vlekkeloze rij-eigenschappen die bijdroegen aan snellere rondetijden in vergelijking met zijn dichtstbijzijnde concurrent, ondanks een verhoogde bandenslijtage die wordt toegeschreven aan zijn hoge gripniveau. Het demonstreerde ook superieure prestaties in droge omstandigheden, met indrukwekkende scores op het gebied van remmen, handling en veiligheid, die prompt en voorspelbaar reageerden op limietwijzigingen maar actieve correcties vereisten. Zijn grip, dynamiek en veiligheid op natte oppervlakken werden opmerkelijk benadrukt, waarbij werd aangetoond hoeveel er op deze gebieden haalbaar is. Er werd echter opgemerkt dat de band de hoogste rolweerstand heeft onder de deelnemers, wat kan leiden tot een hoger brandstofverbruik. De band leidde het veld in droge handling, veiligheid, nat remmen, natte handling en natte veiligheid, maar werd ook opgemerkt als iets duurder dan zijn concurrenten met een vergelijkbare score.
Naam
Bridgestone Potenza Sport
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2023 225/40 R18
Uitstekend
Gerangschikt als 2 van 13....
Het veiligstellen van de tweede positie uit 13 concurrenten, de Bridgestone Potenza Sport maakte indruk met een eindbeoordeling van 'Uitstekend'. Deze nieuwe sportband van de high-performance klasse toonde zijn uitmuntendheid met uitstekende rij-eigenschappen op zowel natte als droge oppervlakken. Het pronkte ook met een goede balans, precieze besturing met sterke feedback, en korte remafstanden onder beide omstandigheden. Opmerkelijk was dat het uitzonderlijk goed presteerde in disciplines zoals Aquaplaning - longitudinaal, Droog remmen, Droge handling, Natte cirkelbochten, en Natte handling, waardoor het veelzijdigheid toonde in verschillende natte en droge scenario's. Het had echter wel zijn nadelen, zoals een verhoogde rolweerstand en gemiddeld comfort. Ondanks deze kleine problemen bevestigden zijn prijzenswaardige veiligheidsreserves tijdens Aquaplaning zijn betrouwbaarheid en prestatie-effectiviteit.
Naam NatDroog
Beste waarden in test2+1-
Bridgestone Potenza Sport2+ 2+
Toon testgegevens
Gute-Fahrt
Gute-Fahrt Zomerbandentest 2023 235/35 R19
Goed +
Gerangschikt als 3 van 7....
Naam
Bridgestone Potenza Sport
Toon testgegevens
Bron: reifenpresse.de
Tyre Reviews
Tyre Reviews Zomerbandentest 2023 225/40 R18
Geadviseerd
Gerangschikt als 5 van 6....
Naam
Bridgestone Potenza Sport
Toon testgegevens
Automotorsport
Automotorsport Zomerbandentest 2023 255/45 R20
Zeer goed
Gerangschikt als 5 van 10....
Het veiligstellen van de 5e plaats van de 10 concurrenten, maakte de Bridgestone Potenza Sport een opmerkelijke indruk met zijn prestaties, wat resulteerde in een "Zeer goed" eindcijfer. Deze band werd geprezen om zijn uitzonderlijke bochtengrip op zowel natte als droge oppervlakken, samen met precieze stuurkarakteristieken die zijn sportieve karakter benadrukken. Er was echter ook kritiek; langere remafstanden op natte oppervlakken werden opgemerkt en het bleek gevoelig te zijn voor temperatuurvariaties. Bovendien waren de hogere rolweerstand en het luidere geluidsniveau tijdens het rijden punten van zorg, evenals een enigszins ruwe rit. Ondanks deze nadelen excelleerde de band in verschillende belangrijke disciplines, met de beste resultaten op aquaplaning - kruis, droge handling, droge rijstrookwisseling, droge stuurrespons, natte handling, objectieve natte handling en natte zijdelingse geleider, waarbij het zijn sterke prestaties liet zien onder diverse omstandigheden.
Naam
Bridgestone Potenza Sport
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2022 245/40 R19
Fijn
Gerangschikt als 6 van 10....
Het veiligstellen van de zesde plek onder tien concurrenten, liet de Bridgestone Potenza Sport een solide prestatie zien met een "Goed" eindoordeel. De band toonde een indrukwekkende sportieve uitstraling met uitstekende veiligheidsmarges in situaties met aquaplaning en dynamische eigenschappen in combinatie met direct stuurgedrag. Hoewel het uitblonk in natte cirkelbochten en zich onderscheidde als de beste in deze discipline, werd de prestatie enigszins getemperd door verlengde remafstanden op nat wegdek. Deze combinatie van sterke punten en zwakke punten benadrukte zowel de behendigheid van de band in het omgaan met uitdagende omstandigheden als de potentieel verbeterpunten.
Naam NatDroog
Beste waarden in test2+1-
Bridgestone Potenza Sport22+
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Tyre Reviews
Tyre Reviews Zomerbandentest 2022 255/35 R19
Geadviseerd
Bron: www.tyrereviews.com
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2022 225/45 R18
Fijn
Gerangschikt als 5 van 11....
De Bridgestone Potenza Sport eindigde op de 5e plaats van de 11 concurrenten, met als eindbeoordeling "Goed." Deze premium zomerband maakte indruk met zijn overtuigende rij-eigenschappen op natte wegen, met sportief, dynamisch nat weggedrag, directe stuurrespons en stabiel droog weggedrag. Het excelleerde ook in korte remafstanden op zowel natte als droge wegen, met daarbij een goede rijcomfort. Echter, het werd opgemerkt voor zijn hogere rolweerstand en toegenomen geluid. Uitblinkend in specifieke disciplines, leidde het in droog remmen, nat remmen, natte bochtengedrag en natte handling, wat het kenmerkt als een sterke performer op cruciale veiligheids- en prestatiegebieden.
Naam NatDroog
Beste waarden in test2+1-
Bridgestone Potenza Sport1-2
Toon testgegevens
Bron: reifenpresse.de
Sportauto
Sportauto Zomerbandentest 2022 235/35 R19
Zeer goed
Gerangschikt als 3 van 7....
Naam PuntentotaalNatDroogImpact op het milieu
Beste waarden in test9,37,27,26,3
Bridgestone Potenza Sport8,29,08,06,3
Toon testgegevens
Bron: reifenpresse.de
Tyre Reviews
Tyre Reviews Zomerbandentest 2021 225/40 R18
Sterk aanbevolen
Gerangschikt als 4 van 11....
Naam
Bridgestone Potenza Sport
Bron: www.tyrereviews.com
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2021 255/35 R19
Zeer goed
Gerangschikt als 2 van 8....
Naam PuntentotaalNatDroogImpact op het milieu
Beste waarden in test9,15,75,76,3
Bridgestone Potenza Sport98,99,66,3
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2021 265/35 R20
Voorbeeldig
Gerangschikt als 1 van 9....
Naam NatDroog
Beste waarden in test11-
Bridgestone Potenza Sport1 1-
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de

Distributie van testbeoordelingen

100% (10x)90% (1x)85% (6x)
UitstekendSterk aanbevolenVoorbeeldigTestwinnaarZeer goedGoed +GeadviseerdFijn
1x2x2x1x4x1x2x4x

Beoordelingen x Wielgrootte

R17R18R19R20
100% (1x)95% (6x)91.3% (8x)100% (2x)

Beoordelingen x Breedte

225/xx Rxx235/xx Rxx245/xx Rxx255/xx Rxx265/xx Rxx
95.7% (7x)93.8% (4x)85% (1x)95% (3x)92.5% (2x)

FAQ

  1. Waar wordt Bridgestone Potenza Sport gemaakt?

    Bridgestone Potenza Sport is gemaakt in Polen/Hongarije.

  2. Is deze band geschikt voor suv's?

    Ja, deze band is ook gemaakt in suv maten.

Andere Bridgestone modellen