Zomerbandentests 2023: Een grondig overzicht van de beste modellen op de markt

Welkom bij het artikel van vandaag, waarin we kijken naar de zomerbandentests voor 2023. Het zomerseizoen is al in volle gang en het is tijd om onze auto’s op zomerbanden te zetten. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de beste zomerbandmodellen op basis van acht zomertests met in totaal meer dan 100 verschillende modellen. Laten we zonder verder oponthoud in de resultaten duiken.

De basis van onze beoordeling is gebaseerd op tests van verschillende organisaties, die betrekking hebben op verschillende bandenmaten – van normaal (205/55 R16) tot sport (235/35 R19). Onder de tests is ook de ongebruikelijke 255/45 R20-maat, getest door het tijdschrift Automotorsport, die populair is onder elektrische auto’s, het vermelden waard. De meest uitgebreide tests werden uitgevoerd door ADAC en Autobild, met elk 50 geteste banden. ADAC testte ze allemaal in detail ter gelegenheid van 50 jaar geleden dat ze met hun bandentests begonnen, Autobild richtte zich zoals elk jaar op de remweg, waarbij ze de top 20 naderhand in meer detail testten.

Continental SportContact 7, de absolute winnaar

Op basis van de gemiddelde testposities deden de banden van Continental het het beste, met drie vertegenwoordigers in de top vier – de SportContact 7, PremiumContact 7 en zijn voorganger, de PremiumContact 6. In de categorie UHP-banden was de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 het best geplaatst. In de lagere bandenklasse kwamen Kumho, Firestone en Falken als beste uit de bus. Als u geld wilt besparen, kunt u kiezen voor de premiumbanden van Hankook, met name de nieuwe Ventus Prime 4. We hebben Hankook nu echter gecategoriseerd als een premium band omdat we denken dat hij daar terecht thuishoort, gebaseerd op testresultaten en OEM-gebruik op nieuwe auto’s. Onder de budgetbanden is de Nexen N Fera een acceptabele keuze.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, sportieve band met lage rolweerstand

De winnaar van de vijf tests waarin hij aan bod kwam, is het nieuwe model van Continental, de SportContact 7. Ondanks zijn sportieve naam en zijn gebondenheid aan de UUHP-categorie is de band veelzijdig en biedt hij een korte remweg, uitstekende handling, een hoge weerstand tegen aquaplaning en een relatief lage rolweerstand. Comfortabeler en zuiniger is dus de PremiumContact 7, die zich richt op veiligheid en prestaties op nat wegdek. Paradoxaal genoeg biedt hij echter bovengemiddelde sportieve prestaties voor zijn klasse van toerbanden.

Continental biedt niet langer een UHP-variant van zijn zomerbanden aan, maar Goodyear kan in de vacature voorzien: de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 biedt sportieve handling, een lage rolweerstand en goed comfort. Hij is niet zo gericht op droge wegen als de SportContact 7, en hij is ook ontwikkeld met EV’s en hybrides in gedachten, dus hij is bruikbaar voor dagelijks gebruik – hij maakt geen lawaai, is zuinig en heeft een goede duurzaamheid.

Bridgestone Potenza Sport

Voor bestuurders die de voorkeur geven aan een pure sportband met de nadruk op sportief rijden op droog wegdek, is de Bridgestone Potenza Sport een goede kandidaat. Deze band levert snelle handling en een scherpe stuurrespons op droog wegdek, maar ten koste van iets minder comfort en weerstand tegen aquaplaning. Toch is het een uitstekende keuze voor enthousiaste dagelijkse bestuurders.

We mogen Michelin’s nieuwe Pilot Sport 5 niet vergeten. Deze legendarische band van de nieuwe generatie levert evenwichtige handling op droog en nat wegdek, goede duurzaamheid en comfort, maar tegen een hogere aankoopprijs. Wat hem uniek maakt, is zijn combinatie van geweldige sportieve rijeigenschappen gedurende zijn langer dan gemiddelde levensduur. Voor de meer zuinige bestuurder is het Primacy 4+ model beschikbaar met een nog beter kilometerrendement en comfort. Michelin blinkt gewoon uit in de levensduur van banden en niemand is er tot nu toe in geslaagd om dat leiderschap te evenaren.

Onze beoordelingen gaan niet voorbij aan het potentieel voor besparingen zonder afbreuk te doen aan de veiligheid. Een van die kandidaten is de Falken ZE310, die een hoge veiligheid op droog en nat wegdek biedt, maar ten koste gaat van iets minder milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Een andere optie is de Hankook Ventus Prime 4, de opvolger van de succesvolle Ventus Prime 3, die sinds 2016 succes boekt in tests. Het nieuwe model richt zich op rijeigenschappen, brandstofverbruik, rolweerstand en kilometrage. De Ventus Prime 4 bewijst dat een lagere aanschafprijs niet per definitie een lager kilometrage betekent. Voor sportiever rijden is er de Hankook S1 Evo3, een UUHP-band met maximale grip die een betaalbaarder alternatief kan zijn voor de Michelin Pilot Sport 5, omdat hij ongeveer 30% goedkoper is. En dit is geen tweederangs band – Audi, BMW, Mini Mercedes-Benz en zelfs Porsche hebben hem goedgekeurd als originele uitrusting voor hun auto’s voor de 718 en Taycan.

Hankook S1 Evo3 als fabrieksuitrusting op een Mini SE

Als we zouden kiezen voor strikt goedkope modellen, dan is de Nexen N Fera, gemaakt in Tsjechiƫ, de beste keuze. Deze is zeer goed op droog wegdek, maar schiet een beetje tekort ten opzichte van de duurdere modellen op nat wegdek en op het gebied van slijtage. Toch kan hij in vergelijking met andere goedkope banden worden aanbevolen.

We hopen dat onze 2023 zomerbandentest u heeft geholpen bij het kiezen van de ideale banden voor uw auto. Of u nu op zoek bent naar comfort, sportiviteit of zuinigheid, er zijn genoeg kwaliteitsopties op de markt die aan uw wensen voldoen. Gebruik ons overzicht van 2023 zomerbandentests om de juiste band voor uw auto te vinden.