• 9 shops, 163 329 producten
Vredestein Wintrac Pro

Vredestein Wintrac Pro

/81% · winter · · : Premie

Vredestein Wintrac Pro
controleer Vredestein Wintrac Pro beschikbaarheid
Breedte
Profiel
Velgmaat

Inhoudstafel:

Maten

Vredestein Wintrac Pro is gemaakt in 118 maten, beginnend bij 205/45 R17 tot 325/35 R22.
Filter:
toon prijzen

Vergelijkbare banden

Vergelijking: banden vergelijkbaar met Vredestein Wintrac Pro

Tijdlijn

2018

Vredestein Wintrac Pro is getest 1x (Sportscars) en won de Sportscars 245/45 R18 test.

2019

Vredestein Wintrac Pro is getest 4x (Automotorsport,...)

2020

Vredestein Wintrac Pro is getest 7x (Autobild,...)

2021

Vredestein Wintrac Pro is getest 4x (Autobild,...)

2022

Vredestein Wintrac Pro is getest 7x (Autobild,...)

2023

Vredestein Wintrac Pro is getest 9x (Sport Auto,...)

Resultaten

Beste
Droogremmen
Adac 2023
Autobild 2022
Adac 2021
Automotorsport 2020
Beste
Natte cirkelbochten in de bochten
Sportauto 2023
Autobild 2022
Automotorsport 2020
Autobild 2019
Beste
Remmen op nat wegdek
Adac 2023
Automotorsport 2022
Autobild 2022
Autobild 2021
Beste
Behandeling op nat wegdek
Automotorsport 2022
Autobild 2022
Autobild 2020
Autobild 2019
Beste
Aquaplaning - longitudinaal
Adac 2023
Autobild 2021
Automotorsport 2020
Autobild 2019
Beste
Aquaplaning - kruisen
Adac 2023
Autobild 2020
Beste
Tractie op sneeuw
Adac 2023
Automotorsport 2023
Beste
Droge behandeling
Autobild 2020
Automotorsport 2019
Beste
Buitengeluid
Autobild 2020
Beste
Inwendig geluid
Autoexpress 2023
Beste
Sneeuwverwerking
Autobild 2019

Vredestein Wintrac Pro in bandentests...

Alle bandentesten waar Vredestein Wintrac Pro te zien was:
Sport Auto Winterbandentest 2023 225/40 R18
Fijn
Gerangschikt als 5 van 9....
In de Winterbanden Evaluatie heeft de Vredestein Wintrac Pro een prijzenswaardige positie behaald, op de 5e plaats van de 9 concurrerende banden. Het behaalde uiteindelijk een beoordeling van 'Goed,' waarbij de gebalanceerde prestaties over verschillende tests benadrukt werden. De band onderscheidde zich met hoge niveaus van grip op nat wegdek en biedt een veilige, sportieve en gemakkelijk te controleren rijervaring bij het rijden op natte oppervlakken. Het kreeg echter kritiek voor zijn verminderde aquaplaning weerstand in natte bochten, wat wijst op een gebied voor verbetering. De beoordelaars benadrukten zijn betrouwbaarheid in zowel natte als besneeuwde omstandigheden, maar merkten op dat de band snel aquaplaning vertoont in bochten. Onder zijn opvallende prestaties vielen zijn uitzonderlijke prestaties in nat cirkelbochten en natte handling, waar het zijn rivalen overtrof, waardoor het de beste was in deze specifieke disciplines. Deze eigenschappen demonstreren de sterke punten van de Vredestein Wintrac Pro op het gebied van veiligheid en prestaties, met name in uitdagende natte omstandigheden.
Naam
Vredestein Wintrac Pro
Toon testgegevens
Naam
Vredestein Wintrac Pro
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/40 R18
Fijn
Gerangschikt als 7 van 11....
Het veiligstellen van een middelste plek, de Vredestein Wintrac Pro eindigde als 7e van een veld van 11 concurrenten, en verdiende een lovenswaardige 'Goed' beoordeling. Volgens de evaluaties toonde deze band zijn sterke punten in sneeuwtractie en vertoonde opmerkelijke prestaties op zowel natte als droge wegen, gekenmerkt door korte remafstanden op natte oppervlakken en een dynamisch uitgebalanceerde handling. Het was echter niet zonder nadelen; de band vertoonde matige laterale grip op samengeperste sneeuw en werd opgemerkt vanwege zijn verhoogde rolweerstand, factoren die kopers kunnen afwegen tegen zijn verder solide prestaties.
Naam
Vredestein Wintrac Pro
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/45 R18

Gerangschikt als 17 van 54....
Naam Stopplaats op nat wegdekStoppen van de afstand op sneeuw
Beste waarden in test31,429,2
Vredestein Wintrac Pro36,430,6
Toon testgegevens
ADAC Winterbandentest 2023 225/45 R17
Voldoende
Gerangschikt als 5 van 16....
Het veiligstellen van de 5e positie van de 16 concurrenten, kreeg de VREDESTEIN WINTRAC PRO een definitieve beoordeling van 'Voldoende' voor zijn prestaties. Deze band toonde bewonderenswaardige kwaliteiten op winterwegen, waaronder goede remmen op sneeuw en ijs, wat bijdroeg aan zijn sterke positie. Zijn verwachte kilometrage en slijtvastheid kregen lof voor het goed zijn, net als zijn laag brandstofverbruik, wat wijst op een indrukwekkende milieuprestatie. Het vertoonde echter enkele nadelen op droog wegdek en in de omgang op het randje, met de noodzaak van af en toe stuurcorrecties vanwege een nogal elastische respons. De band vertoonde ook geringe zwaktes op natte oppervlakken, en hoewel hij veilig rijden door parcoursen wist te waarborgen, werd een betere evaluatie gehinderd door een gebrek aan precisie en het vermogen om longitudinale en laterale krachten te synergiseren. Ondanks deze paar tekortkomingen, viel de VREDESTEIN WINTRAC PRO op in de test vanwege zijn algehele veilige prestaties en milieuefficiëntie, waardoor het een bevredigende keuze is voor winterse omstandigheden.
Naam Impact op het milieuRijveiligheid
Beste waarden in test1,82,0
Vredestein Wintrac Pro2,32,7
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/60 R18
Fijn
Gerangschikt als 5 van 10....
De Vredestein Wintrac Pro heeft zijn evaluatie indrukwekkend afgerond en heeft de 5e positie behaald onder de concurrenten. Deze band heeft een lovenswaardige beoordeling van 'Goed' verdiend, waarbij de uitstekende prestaties onder verschillende winterse omstandigheden worden benadrukt. Testers prezen de sterke prestaties over een breed spectrum van weersuitdagingen, met name de superieure rijprestaties in diverse omstandigheden, opmerkelijk korte remafstanden op sneeuw en stabiele bochtengrip op natte oppervlakken. Bovendien draagt het gematigde prijsniveau bij aan de aantrekkingskracht. Het is echter vermeldenswaardig dat er een lichte neiging is tot onderstuur op ijs en sneeuw, wat een gebied is waar verbetering mogelijk is. Deze band slaagde erin om zich te onderscheiden zonder te domineren of achter te blijven op een specifiek gebied, en biedt daarmee een gebalanceerde optie voor winterrijden.
Naam
Vredestein Wintrac Pro
Toon testgegevens
Autoexpress Winterbandentest 2023 225/45 R17

Gerangschikt als 7 van 7....
In de competitieve arena bevond de Vredestein Wintrac Pro zich in een lastige positie, waarbij het als 7e eindigde van de 7 deelnemers. Deze prestatie wijst erop dat sinds de eerste beoordeling in 2019, de band begonnen is achter te lopen op de nieuwste aanbiedingen qua capaciteit, vooral onder winterse omstandigheden. De band ondervond zijn grootste uitdagingen op sneeuw, waarbij hij als laatste eindigde in de twee sneeuwtests. Het is echter vermeldenswaardig dat ondanks deze posities, hij slechts een paar procentpunten achter de overall winnaar eindigde en dicht op de top presteerders volgde, wat getuigt van een lovenswaardige inspanning om te concurreren. De Wintrac Pro toonde een aanzienlijk grotere kloof in prestaties in natte en droge omstandigheden. Hij was opvallend minder capabel in natte omstandigheden, worstelend met balans en een achterkant die overmatig bewoog zonder gas te geven. Zijn prestaties in het hanteren van strakke gedeelten werden belemmerd door een vertraagde grip op de voorbanden, wat een voorzichtige benadering van gas geven vereiste om gripverlies te voorkomen. Daarentegen was zijn prestatie op droog wegdek dichter bij de leidende concurrenten, met een redelijke balans in het hanteren en een potentiële keuze voor degenen die verminderde cabinegeluidprioriteit geven. Onder de geëvalueerde disciplines excelleerde hij opmerkelijk in het minimaliseren van interieur geluid, wat een duidelijk voordeel markeert bij het verbeteren van het rijcomfort door auditieve afleiding te verminderen, wat een essentiële factor kan zijn voor bepaalde consumenten.
Naam
Vredestein Wintrac Pro
Toon testgegevens
Automotorsport Winterbandentest 2023 255/45 R20
Fijn
Gerangschikt als 6 van 7....
In een recente evaluatie van winterbanden behaalde de Vredestein Wintrac Pro de 6e positie van de 7 concurrenten, met een uiteindelijke beoordeling van "Goed". Ondanks deze ranking toonde de band sterke punten die erkenning verdienen. Hij werd geprezen voor zijn uitstekende tractie en goede remcapaciteiten op sneeuw - een eigenschap die hem onderscheidde als de beste in zijn klasse op het gebied van sneeuwtractie. Hij liet ook consequent goede prestaties zien op natte oppervlakken, waarbij een neutrale en responsieve rijervaring behouden werd. Zijn gebalanceerde droge dynamiek droeg verder bij aan zijn positieve beoordeling. Desalniettemin had de band ook zijn nadelen, waaronder verrassend lagere grip in bochten op sneeuw in vergelijking met zijn longitudinale dynamica. Hij vertoonde lichte tekortkomingen in aquaplaningweerstand in bochten en comfort, vooral door geluid tijdens het afslaan. Ondanks deze problemen staat de Vredestein Wintrac Pro als een competente keuze voor wie zich wil richten op essentiële winterrijcapaciteiten, als het beheersen van de basisvaardigheden het doel is.
Naam
Vredestein Wintrac Pro
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/45 R18
Fijn
Gerangschikt als 8 van 20....
Het veiligstellen van de 8e plek van de 20 concurrenten, de Vredestein Wintrac Pro verdiende een bewonderenswaardige 'Goed' eindbeoordeling. Deze band toonde indrukwekkende prestaties op sneeuw en ijs, waardoor een betrouwbare rijervaring in uitdagende winterse omstandigheden werd gegarandeerd. Het vertoonde ook een goede weerstand tegen aquaplaning, wat extra veiligheid biedt tijdens zware regenval. Het gebalanceerde rijgedrag op zowel natte als droge wegen benadrukte verder zijn veelzijdigheid. Een opgemerkt nadeel was echter de lagere levensduur van het profiel, wat aangeeft dat het sneller moet worden vervangen. Ondanks dit, sprong de Vredestein Wintrac Pro eruit vanwege zijn robuuste wintercapaciteiten zonder te domineren of achter te blijven bij een specifieke geteste discipline.
Naam NatDroogSneeuwGebruikskosten
Beste waarden in test2+2+11-
Vredestein Wintrac Pro2-2-2+3+
Toon testgegevens
Autozeitung Winterbandentest 2022 225/45 R17
Sterk aanbevolen
Gerangschikt als 5 van 8....
De Vredestein Wintrac Pro eindigde op een respectabele 5e plaats onder zijn 8 concurrenten. De band werd beschreven als enigszins traag in respons in natte omstandigheden, waarbij grotere stuurhoeken nodig waren om te navigeren, maar vertoonde minimale reacties op veranderingen in belasting, wat zorgde voor stabiele achtercontrole. Op droge oppervlakken werd opgemerkt dat er een lichte vertraging was in de stuurrespons en een neiging voor de auto om door bochten te duwen op alle vier banden, in combinatie met hogere rolweerstand en geluidsniveaus. In besneeuwde omstandigheden bood het goede tractie maar werd het bekritiseerd vanwege trage stuurrespons, vroegtijdige onderstuur en beperkte laterale grip, met een nerveus reagerend achterste tijdens belastingsovergangen. Ondanks deze observaties verdiende de band uiteindelijk een beoordeling van 'zeer aanbevolen'.
Naam NatDroogSneeuw
Beste waarden in test147143147
Vredestein Wintrac Pro113121119
Toon testgegevens
Bron: www.autozeitung.de
Tyre Reviews Winterbandentest 2022 225/45 R17

Gerangschikt als 6 van 9....
Naam
Vredestein Wintrac Pro
Bron: www.tyrereviews.com
Autobild Winterbandentest 2022 215/55 R17
Fijn
Gerangschikt als 12 van 19....
De Vredestein Wintrac Pro behaalde een verdienstelijke 12e plaats van de 19 in zijn evaluatie. Deze band excelleerde met name in de discipline droog remmen, waarbij hij sterke prestaties leverde en zijn plek als topkandidaat op dat specifieke gebied veiligstelde. Testers prezen de band om zijn veilige handling bij verschillende weersomstandigheden, naast zijn korte remafstanden op zowel sneeuw als droge oppervlakken. Desondanks waren er ook nadelen; de band werd bekritiseerd vanwege zijn lange remafstanden op natte wegen, samen met matige levensduur van het profiel en economie, wat wijst op verbeteringspunten. Ondanks deze kritiek verdiende de band toch een eindcijfer van "Goed", wat aangeeft dat het een solide keuze is voor bestuurders die betrouwbaarheid zoeken in winterse omstandigheden.
Naam NatDroogSneeuwGebruikskosten
Beste waarden in test2+2+2+2+
Vredestein Wintrac Pro2-22+ 3+
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autobild Winterbandentest 2022 245/40 R19
Voldoende
Gerangschikt als 6 van 9....
Naam NatDroogSneeuw
Beste waarden in test2+2+2+
Vredestein Wintrac Pro2+ 2-2
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autobild Winterbandentest 2022 215/55 R17

Gerangschikt als 20 van 56....
Naam Stopplaats op nat wegdekStoppen van de afstand op sneeuw
Beste waarden in test32,825,4
Vredestein Wintrac Pro36,926,3
AutoMotorSport Winterbandentest 2022 245/45 R19
Zeer goed
Gerangschikt als 3 van 8....
Het veiligstellen van de derde plaats tussen acht concurrenten, verdiende de Vredestein Wintrac Pro een aanbeveling voor zijn 'Zeer goed' prestaties in veeleisende winterse omstandigheden. Deze band onderscheidde zich door uitzonderlijke tractie en remvermogen op sneeuw en gebalanceerde mogelijkheden in nat weer, wat zorgt voor een veilige rijervaring tijdens rijstrookwisselingen. Echter, het was niet zonder zijn tekortkomingen; opmerkelijk was dat het verrassend lage laterale grip op sneeuw vertoonde en beperkte controleerbaarheid bij de limiet in natte omstandigheden. Daarnaast had het uitdagingen met langere remafstanden op droog asfalt en gevoeligheid voor belastingswisselingen, waardoor het snel overweldigd raakte bij de limiet. Een opvallende zorg was het storende geluid dat werd geproduceerd tijdens het nemen van bochten. Ondanks deze nadelen, blonk de Vredestein Wintrac Pro uit in tests van nat wegdekremmen, natte handling, en objectieve natte handling, waardoor het een sterke en betrouwbare keuze is voor uiteenlopende winterse weersomstandigheden.
Naam NatDroogSneeuwRolweerstandLawaai
Beste waarden in test9,39,4101010
Vredestein Wintrac Pro9,3 7,08,089
Toon testgegevens
Bron: reifenpresse.de
Naam PuntentotaalNatDroogSneeuw
Beste waarden in test103,6108,3100,2102,1
Vredestein Wintrac Pro100,4102,498100,4
Toon testgegevens
Bron: www.autoklub.cz
Autobild Winterbandentest 2021 235/55 R18
Fijn
Gerangschikt als 4 van 10....
Naam NatDroogSneeuwRolweerstandLawaai
Beste waarden in test1-2111
Vredestein Wintrac Pro2+2- 1- 2-2+
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autozeitung Winterbandentest 2021 235/55 R18
Sterk aanbevolen
Gerangschikt als 4 van 10....
Naam PuntentotaalNatDroogSneeuw
Beste waarden in test386143138118
Vredestein Wintrac Pro380142126112
Toon testgegevens
Bron: reifenpresse.de
Autobild Winterbandentest 2021 225/45 R18
Voorbeeldig
Gerangschikt als 3 van 12....
Naam NatDroogSneeuw
Beste waarden in test2+2+1
Vredestein Wintrac Pro2+ 22+
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
ADAC Winterbandentest 2021 225/50 R17
Voldoende
Gerangschikt als 8 van 18....
Naam NatDroogSneeuwIjsLawaaiVerslijten
Beste waarden in test1,61,91,52,12,71,5
Vredestein Wintrac Pro2,32,32,22,53,43,0
Toon testgegevens
Bron: www.adac.de
ADAC Winterbandentest 2020 235/55 R17
Voldoende
Gerangschikt als 5 van 13....
Naam NatDroogSneeuwIjsLawaaiVerslijtenBrandstofverbruik
Beste waarden in test1,51,91,82,32,60,81,8
Vredestein Wintrac Pro2,32,22,82,43,22,02,1
Toon testgegevens
Bron: www.adac.de
Autobild Winterbandentest 2020 225/40 R18
Voorbeeldig
Gerangschikt als 5 van 12....
Naam NatDroogSneeuw
Beste waarden in test1-21-
Vredestein Wintrac Pro1- 2 2
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autobild Winterbandentest 2020 245/45 R18

Gerangschikt als 6 van 50....
Naam Stopplaats op nat wegdekStoppen van de afstand op sneeuw
Beste waarden in test30,324,3
Vredestein Wintrac Pro33,224,9
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
AutoMotorSport Winterbandentest 2020 225/50 R17
Zeer goed
Gerangschikt als 3 van 10....
Naam NatDroogSneeuwRolweerstandLawaai
Beste waarden in test9,58,79,9109
Vredestein Wintrac Pro8,38,67,967
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2020 245/45 R18
Fijn
Gerangschikt als 12 van 20....
Naam NatDroogSneeuwGebruikskosten
Beste waarden in test2+1-2+1-
Vredestein Wintrac Pro2222-
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
ACE Winterbandentest 2020 225/50 R17
Geadviseerd
Gerangschikt als 8 van 9....
Naam PuntentotaalNatDroogSneeuwRolweerstandLawaai
Beste waarden in test200674860189
Vredestein Wintrac Pro175584451134
Toon testgegevens
Bron: images.ace.de
Autobild Winterbandentest 2020 225/55 R17
Voorbeeldig
Gerangschikt als 4 van 10....
Naam NatDroogSneeuw
Beste waarden in test2+2+1
Vredestein Wintrac Pro2+ 22
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Automotorsport Winterbandentest 2019 215/55 R17
Zeer goed
Gerangschikt als 3 van 11....
Naam Puntentotaal
Beste waarden in test8,9
Vredestein Wintrac Pro8,3
Toon testgegevens
Bron: www.auto-motor-und-sport.de
Autobild Winterbandentest 2019 225/45 R17
Voorbeeldig
Gerangschikt als 6 van 20....
Naam NatDroogSneeuwGebruikskosten
Beste waarden in test2+2+11-
Vredestein Wintrac Pro2+ 222-
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autobild Winterbandentest 2019 225/45 R17

Gerangschikt als 6 van 53....
Naam Stopplaats op nat wegdekStoppen van de afstand op sneeuw
Beste waarden in test29,224
Vredestein Wintrac Pro30,825,2
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autobild Winterbandentest 2019 255/35 R19
Voorbeeldig
Gerangschikt als 2 van 11....
Naam NatDroogSneeuw
Beste waarden in test1-21-
Vredestein Wintrac Pro2+2- 2+
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Sportscars Winterbandentest 2018 245/45 R18
Voorbeeldig
Gerangschikt als 1 van 10....
Naam NatDroogSneeuw
Beste waarden in test2+2+1
Vredestein Wintrac Pro2+ 21-
Toon testgegevens
Bron: reifenpresse.de

Distributie van testbeoordelingen

100% (11x)85% (13x)
Sterk aanbevolenVoorbeeldigZeer goedGeadviseerdFijnVoldoende
2x6x3x1x8x4x

Beoordelingen x Wielgrootte

R17R18R19R20
92.5% (10x)91% (10x)95% (3x)85% (1x)

Beoordelingen x Breedte

215/xx Rxx225/xx Rxx235/xx Rxx245/xx Rxx255/xx Rxx
92.5% (2x)91.9% (13x)90% (3x)92.5% (4x)92.5% (2x)

FAQ

  1. Waar wordt Vredestein Wintrac Pro gemaakt?

    Vredestein Wintrac Pro is gemaakt in Nederland/Hongarije.

  2. Is deze band geschikt voor suv's?

    Ja, deze band is ook gemaakt in suv maten.

Andere Vredestein modellen