• 9 shops, 163 329 producten
Pirelli Cinturato Winter 2

Pirelli Cinturato Winter 2

/63% · winter · · : Premie

B
C
B
Pirelli Cinturato Winter 2
controleer Pirelli Cinturato Winter 2 beschikbaarheid
Breedte
Profiel
Velgmaat

Inhoudstafel:

Maten

Pirelli Cinturato Winter 2 is gemaakt in 32 maten, beginnend bij 205/55 R16 tot 215/45 R20.
Filter:
toon prijzen

Vergelijkbare banden

Vergelijking: banden vergelijkbaar met Pirelli Cinturato Winter 2

Tijdlijn

2021

Pirelli Cinturato Winter 2 is gelanceerden verving Pirelli Cinturato Winter.

2022

Pirelli Cinturato Winter 2 is getest 6x (Autobild,...)

2023

Pirelli Cinturato Winter 2 is getest 7x (Autobild,...)

Resultaten

Beste
Aquaplaning - longitudinaal
Adac 2023
TyreReviews.com 2023
Autobild 2023
Beste
Droogremmen
Adac 2023
Autoexpress 2023
Autoklubcr 2022
Beste
Tractie op sneeuw
Adac 2023
Autobild 2023
Beste
Droge behandeling
TyreReviews.com 2023
TyreReviews.com 2022
Beste
Behandeling op nat wegdek
Autobild 2022
TyreReviews.com 2022
Beste
Aquaplaning - kruisen
Adac 2023
Beste
Remmen op nat wegdek
Adac 2023
Beste
Buitengeluid
Autoklubcr 2022
Beste
Inwendig geluid
Autoexpress 2022
Beste
Sneeuwverwerking
TyreReviews.com 2022
Beste
Natte cirkelbochten in de bochten
Autobild 2023

Pirelli Cinturato Winter 2 in bandentests...

Alle bandentesten waar Pirelli Cinturato Winter 2 te zien was:
ADAC Winterbandentest 2023 225/45 R17
Voldoende
Gerangschikt als 12 van 16....
De PIRELLI CINTURATO WINTER 2 bevond zich op de 12e positie tussen 16 concurrenten, met een uiteindelijke beoordeling van 'Voldoende'. Testers waardeerden zijn goede prestaties op natte en winterse oppervlakken, waarbij ze zijn vermogen om effectief te remmen en goed te kunnen sturen onder dergelijke omstandigheden benadrukten. Daarnaast werden zijn hoge verwachte kilometrage, lage slijtage, lichte gewicht en verminderd brandstofverbruik positief opgemerkt. De band kreeg echter kritiek vanwege aanzienlijke zwaktes in het rijcomfort en het rijgedrag op de limiet op droge wegen. Op het gebied van rijveiligheid vertoonde de band opmerkelijke tekortkomingen, met name zijn vertraagde reactie op stuurcommando's, wat zijn balans en precisie beïnvloedde. Op natte oppervlakken slaagde hij erin goede scores te behalen op remmen en weerstand tegen lengte aquaplaning, maar hij scoorde iets minder goed op dwars aquaplaning en handling, wat resulteerde in een gebrek aan precisie. Als het ging om sneeuw- en ijzige omstandigheden, presteerde hij over het algemeen goed, vooral op het gebied van remmen en handling, hoewel hij net geen hoge score behaalde op sneeuwtractie. De milieu-impact van de band werd geprezen vanwege zijn efficiëntie, met goede beoordelingen voor levensduur en slijtage, evenals zijn gunstige gewicht en brandstofverbruik.
Naam Impact op het milieuRijveiligheid
Beste waarden in test1,82,0
Pirelli Cinturato Winter 22,23,3
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/45 R18
Fijn
Gerangschikt als 5 van 20....
Het veiligstellen van de 5e positie van de 20, de Pirelli Cinturato Winter 2 kreeg uiteindelijk een beoordeling van 'Goed'. De band maakte indruk met zijn premium profiel, waarin overtuigende winterkenmerken en dynamische prestaties op natte wegen werden getoond. Het scoorde ook goed op het gebied van kilometrage. Er werd echter opgemerkt dat het lichte onderstuur vertoonde op droge wegen. Door zijn competitieve voorsprong te versterken, excelleerde de band in specifieke disciplines en onderscheidde zich als de absolute beste op zowel Aquaplaning - longitudinaal als Bij het natte cirkelbochten.
Naam NatDroogSneeuwGebruikskosten
Beste waarden in test2+2+11-
Pirelli Cinturato Winter 222-2+2
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/40 R18
Fijn
Gerangschikt als 6 van 11....
Het veiligstellen van een bewonderenswaardige 6e positie van de 11 concurrenten, de Pirelli Cinturato Winter 2 verdiende een eindbeoordeling van 'Goed.' Deze band viel op door zijn indrukwekkende prestaties op besneeuwde en natte wegen, met uitstekende sneeuwtractie, effectieve weerstand tegen aquaplaning en korte remafstanden onder natte omstandigheden, alles gecombineerd met een redelijke prijs. Het had echter ook zijn nadelen; met name een neiging tot ondersturen op droge wegen en een gemiddeld comfortniveau tijdens het rijden. Deze tegenstelling van sterke en zwakke punten schetst een beeld van een solide winterband die bewonderenswaardig presteert op kritieke gebieden, met name in besneeuwde omstandigheden waar het uitzonderlijke bekwaamheid toonde.
Naam
Pirelli Cinturato Winter 2
Toon testgegevens
Tyre Reviews Winterbandentest 2023 225/45 R18
Geadviseerd
Gerangschikt als 6 van 11....
Naam
Pirelli Cinturato Winter 2
Toon testgegevens
Sport Auto Winterbandentest 2023 225/40 R18
Fijn
Gerangschikt als 7 van 9....
De Pirelli Cinturato Winter 2 heeft een positie op de 7e plek behaald van de 9 deelnemers, met een eindbeoordeling van 'Goed'. Deze band vertoonde een veilig rijgedrag in winterse omstandigheden en toonde goede gripniveaus op natte bochten. Er werd echter kritiek geuit op de trage stuurrespons, beperkte reserves op natte oppervlakken en vatbaarheid voor aquaplaning in bochten. Bovendien werd de prestatie van de band als traag ervaren op droge oppervlakken. Ondanks deze tekortkomingen, viel de band op in specifieke gebieden, uitblinkend in comfort, sneeuwhoeking en objectieve sneeuwhandeling, wat zijn krachten markeert in kritieke disciplines van winterrijden.
Naam
Pirelli Cinturato Winter 2
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/45 R18

Gerangschikt als 9 van 54....
Naam Stopplaats op nat wegdekStoppen van de afstand op sneeuw
Beste waarden in test31,429,2
Pirelli Cinturato Winter 234,930,7
Toon testgegevens
Autoexpress Winterbandentest 2023 225/45 R17

Gerangschikt als 5 van 7....
De Pirelli Cinturato Winter 2 liet een solide prestatie zien te midden van felle concurrentie, waarbij hij de 5e positie van de 7 deelnemers wist te behalen. Deze band markeerde een belangrijke stap in de vernieuwing van het Cinturato assortiment van Pirelli, door een opmerkelijk debuut te maken in zijn categorie. Zijn prestaties op sneeuw waren indrukwekkend, met een tweede plaats in de desbetreffende evaluaties, waarbij het zijn vaardigheid in winterse omstandigheden aantoonde. Bovendien excelleerde het in droge omstandigheden, vooral bij droog remmen, waar het zijn rivalen overtrof en de eerste plaats behaalde. De algehele potentie werd echter enigszins belemmerd door zijn prestaties in natte omstandigheden, wat resulteerde in de 5e positie, waarbij het goede balans liet zien maar wel voorzichtig moest worden gehanteerd om grip te behouden. Bovendien, hoewel er een verbetering was in brandstofverbruik in vergelijking met de prestaties van vorig jaar, is er nog ruimte voor verbetering. Deze gemengde prestatie versterkt zijn positie als een concurrerende optie, hoewel er specifieke gebieden zijn geïdentificeerd voor verbetering.
Naam
Pirelli Cinturato Winter 2
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2022 215/55 R17
Voorbeeldig
Gerangschikt als 2 van 19....
Beveiligen van een bewonderenswaardige 2e plaats onder 19 deelnemers, verdiende de Pirelli Cinturato Winter 2 band een 'Voorbeeldige' eindbeoordeling, waarbij het zijn sterke prestaties in een competitief veld liet zien. Het werd geprezen als een overtuigende allrounder, opgemerkt vanwege zijn indrukwekkende kilometrage en goede economische waarde. Zijn nauwkeurige behandeling op natte wegen en formidabele aquaplaningweerstand waren opvallende kenmerken, die bestuurders een combinatie van veiligheid en prestaties boden. De comfortniveau werd echter als gemiddeld beschouwd, wat wijst op een klein gebied voor potentiële verbetering. De band excelleerde met name in sneeuwhoeking en natte handling, waardoor zijn status als beste keuze voor winterse omstandigheden waar betrouwbaarheid en controle van cruciaal belang zijn, werd bevestigd.
Naam NatDroogSneeuwGebruikskosten
Beste waarden in test2+2+2+2+
Pirelli Cinturato Winter 22+ 22+ 2+
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autoexpress Winterbandentest 2022 225/45 R19

Gerangschikt als 4 van 6....
De Pirelli Cinturato Winter 2 heeft de 4e positie veroverd onder 6 concurrenten bij de allereerste evaluatie, wat het afronden markeert van de renovatie van de Cinturato line-up van Pirelli. Met een ontwerp dat profiteert van een profiel dat evolueert naarmate het slijt, bewees de band competitief te zijn, vooral op sneeuw waar hij dicht bij de top van het pakket presteerde. Het behaalde de tweede plaats op zowel tractie als handling op besneeuwde terreinen, wat een bewonderenswaardige prestatie liet zien die slechts licht werd overtroffen in andere omstandigheden. Ondanks dat het achterbleef bij de leiders in natte omstandigheden, overtrof het bepaalde concurrenten, waaronder Michelin en Vredestein, met name in diepere aquaplaning-uitdagingen. Zijn gebalanceerde en stabiele handling werd opgemerkt in verschillende tests, ondanks een lichte compromis in voor grip in vergelijking met de allerbesten. Op droge oppervlakken liep de Winter 2 echter marginaal achter met de traagste handling tracktijd, waarbij een zachtere rit en minder scherpe besturing dan zijn concurrenten naar voren kwamen. Het onderscheidde zich echter als de stilste band in de line-up, met een opvallend stille rit ten koste van de brandstofefficiëntie.
Naam Puntentotaal
Beste waarden in test100
Pirelli Cinturato Winter 298.6
Bron: www.autoexpress.co.uk
Autobild Winterbandentest 2022 215/55 R17

Gerangschikt als 5 van 56....
Naam Stopplaats op nat wegdekStoppen van de afstand op sneeuw
Beste waarden in test32,825,4
Pirelli Cinturato Winter 234,626,4
Tyre Reviews Winterbandentest 2022 225/45 R17
Geadviseerd
Gerangschikt als 4 van 9....
Naam
Pirelli Cinturato Winter 2
Bron: www.tyrereviews.com
Autoklub ČR Winterbandentest 2022 225/45 R17

Gerangschikt als 7 van 8....
De Pirelli Cinturato Winter 2 eindigde op de zevende positie van in totaal acht concurrenten, wat duidt op een uitdagende prestatie in vergelijking met zijn rivalen. Ondanks de algemene uitdagingen waarmee het te maken kreeg tijdens de testfase, toonde het opmerkelijke eigenschappen op specifieke gebieden. Met name excelleerde deze band in droog remmen, exterieurgeluid en rolweerstand, wat zijn sterke punten op deze belangrijke disciplines benadrukt. Deze uitmuntende prestaties onderstrepen gebieden waar de Pirelli Cinturato Winter 2 erin slaagde om beter te presteren en zich te onderscheiden, wat wijst op zijn potentiële voordelen binnen zijn specifieke competenties.
Naam PuntentotaalNatDroogSneeuw
Beste waarden in test103,6108,3100,2102,1
Pirelli Cinturato Winter 299,6102,898,197,7
Toon testgegevens
Bron: www.autoklub.cz
Autozeitung Winterbandentest 2022 225/45 R17

Gerangschikt als 7 van 8....
Het veiligstellen van een 7e plaats uit 8 concurrenten, de Pirelli Cinturato Winter 2 liet gemengde resultaten zien in zijn prestatiebeoordeling. Op natte oppervlakken vertoonde de band matig lange remafstanden, maar presteerde goed in aquaplaning scenario's. Het had echter moeite met laterale grip, waardoor hogere bochtsnelheden beperkt waren. In droge omstandigheden bleek het een betrouwbare keuze te zijn, met een stabiele achterkant bij het veranderen van belastingen en korte remafstanden, hoewel het als gemiddeld in efficiëntie werd beschouwd. De band had aanzienlijke uitdagingen op sneeuw, waar het de langste remafstanden, de minste laterale ondersteuning en trage reacties op stuurcommando's liet zien, waardoor de zwaktes in winterse omstandigheden werden benadrukt.
Naam NatDroogSneeuw
Beste waarden in test147143147
Pirelli Cinturato Winter 2112120105
Toon testgegevens
Bron: www.autozeitung.de

Distributie van testbeoordelingen

100% (1x)85% (6x)
VoorbeeldigFijnGeadviseerdVoldoende
1x3x2x1x

Beoordelingen x Wielgrootte

R17R18
90% (3x)85% (4x)

Beoordelingen x Breedte

215/xx Rxx225/xx Rxx
100% (1x)85% (6x)

Andere Pirelli modellen