De WinterContact TS 870 P voor middelgrote auto’s en SUV’s naar boven


Net zoals bij zijn “kleine broer”, maakt Continental voor de WinterContact TS 870 P gebruik van een verbeterd Cool Chili compound en Hydro Grooves. Om bestuurders die bredere banden monteren extra veiligheid te bieden, hebben de ontwikkelaars ervoor gekozen om af te stappen van het conventionele V-vormige loopvlak. In de plaats daarvan heeft Continental voor de WinterContact TS 870 P gekozen voor een stijvere constructie met vier grote omtrekgroeven die tussen de rijen profielblokken lopen. Deze innovatieve loopvlakstructuur, die sterk verschilt van zijn voorganger, biedt grote voordelen – vooral op nat wegdek. Het water wordt zeer snel uit het contactvlak verdreven, wat resulteert in een betere handling, een kortere remweg en een doeltreffende bescherming tegen aquaplaning.

Vergeleken met de beproefde voorganger van de band, hebben de ontwikkelaars een verbetering van vier procent in remmen op nat wegdek en een verbetering van acht procent in aquaplaning eigenschappen geleverd – zonder afbreuk te doen aan de prestaties in andere opzichten. Speciale vermelding verdienen de verbeteringen van vijf procent in remmen op ijs, zes procent in handling op droog wegdek en zes procent in handling op sneeuw. Deze nieuwe Continental winterband heeft ook overtuigende ecologische referenties: Een verlaging van de rolweerstand met twee procent gaat hand in hand met een kilometertoename van 16 procent.

Om bestuurders die bredere banden monteren extra veiligheid te bieden, hebben de ontwikkelaars ervoor gekozen om in de WinterContact TS 870 P af te stappen van het conventionele V-vormige loopvlak. In de plaats daarvan heeft Continental in de WinterContact TS 870 P gekozen voor een stijvere constructie met vier grote omtrekgroeven die tussen de rijen profielblokken lopen. Deze innovatieve loopvlakstructuur voert het water zeer snel af van het contactvlak.

Het productgamma omvat aanvankelijk 52 maten voor personenauto’s en SUV’s voor 16- tot 21-inch velgen met hoogte-breedteverhoudingen van 35 tot 65 en in breedtes van 205 tot 255 millimeter – vele met een velgbeschermingsrib en/of XL-markering die een hoger draagvermogen aanduiden – en met goedkeuringen voor snelheden tot 270 km/u. Dat maakt van de WinterContact TS 870 P de ideale oplossing voor de montage van nieuwe banden op sedans, SUV’s en sportwagens zoals de Audi TT. De stijve constructie van de band maakt hem ook een uitstekende keuze voor zwaardere modellen met elektrische aandrijving.

Continental was oorspronkelijk van plan om deze twee nieuwe winterbanden afzonderlijk te lanceren, de een na de ander. De productlancering van de WinterContact TS 870 was aangekondigd voor vorig jaar, maar werd uitgesteld tot 2021 als gevolg van de COVID-19 pandemie.

Continental WinterContact TS 870 P