Nieuwe zomerbandmodellen voor 2024: kunnen een lage rolweerstand en goede handling worden gecombineerd?

Het zomerseizoen is weer aangebroken en daarmee ook de tijd om de winterbanden weer in te ruilen voor zomerbanden. En als je je afvraagt welke banden je moet kiezen, kan ons overzicht van de nieuwste banden op de markt handig zijn.

Het grote nieuws van vorig jaar

Ik zal beginnen met een samenvatting van vorig jaar, want er zijn veel langverwachte nieuwe banden geïntroduceerd die veel aandacht zouden moeten krijgen in de tests van 2024. We kregen de Continental SportContact 7, de ultieme alledaagse prestatieband, die 7 van de 8 tests waarin hij voorkwam won, de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6, die zeer vergelijkbare kwaliteiten biedt voor een betere prijs en in iets andere afmetingen. In hetzelfde segment hebben we ook de Michelin Pilot Sport 5, maar deze is iets meer gericht op prestaties op nat wegdek en duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een eersteklas prestatieband, moet je zeker een van deze drie op je radar hebben. We hebben hier een artikel geschreven over de tests van vorig jaar.

Eco en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden voor 2024

Zoals we vorig jaar het meeste prestatienieuws kregen, zijn de nieuwtjes van dit jaar vooral eco- en EV-georiënteerd. Het grootste nieuws is de Continental EcoContact 7, die het 6e model vervangt dat al in 2020 werd geïntroduceerd. Met de introductie van deze band laat Continental zien dat het geen speciale naamgeving zal introduceren voor zijn EV-producten zoals sommige concurrenten, omdat ze uiteindelijk waarschijnlijk de standaard zullen worden. We hebben nog geen tests, maar uit wat Continental zegt over de band, blijkt dat de belangrijkste focus ligt op de rolweerstand en de brandstofbesparing die daarmee gepaard gaat. Dat is heel logisch nu EV’s steeds meer verspreid raken en actieradius de belangrijkste zorg is, maar ook met de huidige ICE-auto’s die verkocht worden moeten ze zo min mogelijk uitstoten, waarbij de banden veel helpen. De focus ligt ook op geluid, dat Continental verlaagt door de openingen in het profiel te verkleinen. Of de band net als zijn concurrenten in alle dimensies schuimvulling krijgt, moet nog blijken. Continental heeft ook het probleem aangepakt dat de band verschillende kwaliteiten heeft in verschillende afmetingen en heeft speciale aandacht besteed aan het maken van elke variant afzonderlijk. Er komt zelfs een speciale “S”-versie, die suggereert dat hij wordt gebruikt voor sportievere EV’s die een beter weggedrag vereisen.

Continental heeft ook een ander nieuw model geïntroduceerd, de UltraContact NXT, die heel specifiek is; 65% ervan is gemaakt van gerecyclede materialen. De belangrijkste focus ligt op duurzaamheid, terwijl de hoge prestatienorm van Continental behouden blijft. De band heeft alle A-ratings op EU-labels en heeft al de International Design Award 2023 gewonnen, dus we kijken uit naar de tests van deze band van het nieuwe tijdperk.

Maar terug naar het segment van de nextgen eco-banden – het is nieuw, maar het wordt al gevuld met concurrentie. Een van hen is de Hankook iON Evo en ION Evo SUV, die veel krediet hebben gekregen doordat ze de OEM-band zijn voor de nieuwe Tesla Model 3 Highland en een grote bijdrage leveren aan de grotere actieradius die het nieuwe model biedt. Ik hoop dat we een directe vergelijking van de nieuwe banden kunnen krijgen, want het zal erg interessant zijn om te zien welke banden de meeste actieradius bieden met behoud van sportief rijgedrag. Er is ook een nieuwe budgetoptie, de Falken e.Ziex, die een mooie 4e plaats kreeg in de 2023 Automotorsport test omdat het een mooie balans is tussen een lagere rolweerstand en veiligheid, terwijl het “trage” sturen werd bekritiseerd, en een Pirelli Scorpion Elect, die een beetje te “eco” is, beoordeeld door de resultaten van dezelfde test. Halverwege tussen de EV en gewone banden ligt de Bridgestone Turanza 6, die ook besloot geen EV-specifieke banden te maken – in plaats daarvan optimaliseerden ze de huidige line-up. Hoewel de Turanza 6 een goede allrounder is, zou ik hem alleen aanraden als de prijs lager is dan die van andere premium concurrenten, zoals de Conti PremiumContact 7 of de Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6.

Er is ook een aantal gewone banden geïntroduceerd – de Vredestein Ultrac Pro, een nieuwe UHP-band van de Nederlandse fabrikant, die geweldige prestaties belooft voor een betaalbare prijs en die nog getest moet worden, de Firestone Firehawk Sport, die al getest is en een mooie, zeer betaalbare sportieve band is, of de Yokohama Advan Sport V107, die de beoordeling “Best for track” heeft gekregen van TyreReviews.com.

Samenvatting

Wat te kopen voor het nieuwe zomerseizoen? Meer dan ooit hangt het af van je prioriteiten – aan de ene kant zijn er de traditionele prestatiebanden en aan de andere kant zijn er banden die vooral gericht zijn op ecologie, die dankzij nieuwere technologieën veiliger zijn geworden, maar gewoon minder rijplezier bieden dan prestatiebanden. En dan zijn er nog een heleboel banden die daar ergens tussenin liggen – het hangt er echt vanaf hoe je je auto gebruikt en wat je van het rijden verwacht.