Autozeitung publiceerde zijn zomerbandentest voor 2024 – veiligheid blijft topprioriteit

Autozeitung heeft zijn 2024 zomerbandentest gepubliceerd, uitgevoerd op een BMW 1-serie met de populaire maat 225/45 R17. In tegenstelling tot andere testers geeft Autozeitung prioriteit aan rijprestaties boven levensduur en ecologie, wat een mooi contrast vormt met de tests van dit jaar.

De toppositie van Continental is echter in lijn met de resultaten van andere tests, aangezien de PremiumContact 7 uitstekende rijprestaties, een bovengemiddelde duurzaamheid en een laag brandstofverbruik combineert. De testprioriteiten worden duidelijk geĆÆllustreerd door het resultaat van Michelin Primacy 4+– deze werd tweede in de ADAC-test, won de Autobild-test, maar moest hier genoegen nemen met de zevende plaats vanwege verschillende prioriteiten. Hoewel Michelin de langste kilometrage en de laagste rolweerstand heeft, wat een directe invloed heeft op het brandstofverbruik, wegen deze factoren in deze test minder dan 10% van het totaalcijfer. Ironisch genoeg ging de onderscheiding “aanbevolen voor brandstofbesparing” naar de band op de laatste negende plaats, de Bridgestone Turanza 6, die Michelin evenaarde in rolweerstand maar iets beter presteerde op nat wegdek. Deze onderscheiding is echter niet volledig gerechtvaardigd in de test, aangezien de gegevens suggereren dat Michelin deze ook zou verdienen.

Continental PremiumContact 7, de winnaar van deze test

Terug naar de resultaten – naast de winnaar kregen nog twee andere banden een “sterk aanbevolen” beoordeling: de Pirelli Cinturato P7 C2, die Continental evenaarde in droge omstandigheden en een goede tweede was op nat wegdek, met een zeer sportief karakter in vergelijking met zijn concurrenten. De tweede “sterk aanbevolen” beoordeling ging naar de op de vijfde plaats staande Firestone Roadhawk 2, dankzij zijn lage prijs en goede prestaties op nat wegdek.

Nog hoger, op de derde plaats, stond de nog betaalbaardere Hankook Ventus S1 Evo3, die een “aanbevolen voor uitstekende waarde” beoordeling kreeg. Deze band zit Pirelli dicht op de hielen op nat wegdek en presteert uitstekend op droog wegdek, alleen mist hij een betere rolweerstand voor een hogere plaatsing.

Vermeldenswaard is de achtste plaats voor de goedkoopste band uit de test, de Maxxis Premitra HP5, die in alle categorieƫn gemiddeld presteerde en gezien zijn prijs en andere testresultaten kan worden aanbevolen voor niet veeleisende bestuurders, zoals blijkt uit het vergelijken van prijzen op onze website.

Testresultaten en prijzen vind je hier ->