AUTO BILD Zomerband remtest 2024: Nauwe concurrentie tussen mededingers

De AUTO BILD zomerbandentest van 2024 is in volle gang en onthult vroege verrassingen en bevestigt opnieuw het competitieve landschap van bandenprestaties. De test van dit jaar omvat 55 kandidaten in de maat 205/55 R16, een gebruikelijke keuze voor Europese auto’s uit de compacte klasse. Hoewel de remafstand op nat en droog wegdek een kritische metriek is voor de eerste screening, is het cruciaal om te onthouden dat dit slechts Ć©Ć©n aspect van de bandenprestaties is. Het uiteindelijke oordeel over de beste banden zal een veel breder scala aan tests omvatten, zodat de capaciteiten van elke band uitgebreid worden beoordeeld.

In een verrassende wending hebben de voorlopige resultaten uitzonderlijke prestaties laten zien van zowel traditionele als onverwachte merken. De Continental-band heeft de leiding genomen in de voorronde, maar wordt op de voet gevolgd door de Kumho Ecsta HS52, die opmerkelijke resultaten heeft laten zien. Ook Vredestein Ultrac en Hankook Ventus Prime 4 hebben een toppositie bemachtigd, waarbij Hankook zijn sterke prestaties van de afgelopen jaren voortzet en suggereert dat consumenten een breed scala aan betrouwbare opties kunnen overwegen.

Andere opvallende vermeldingen zijn Toyo Proxes Comfort, Falken Ziex ZE 310 Ecorun en Maxxis Premitra 5 HP5, die allemaal een plaats in de top hebben veroverd en zijn doorgegaan naar de laatste ronde. Deze resultaten benadrukken een competitief veld waarin merken die traditioneel als niet-premium worden beschouwd de status quo uitdagen en hoogwaardige alternatieven bieden die het overwegen waard zijn, in ieder geval in de remwegdisciplines.

De top 20 banden uit de kwalificatieronde zijn door naar de laatste testfase, waar ze een nog rigoureuzere evaluatie zullen ondergaan. Deze uitgebreide test omvat verschillende aspecten die verder gaan dan de remweg en geeft een holistisch beeld van de prestaties van elke band onder verschillende omstandigheden. Factoren zoals weggedrag, comfort, duurzaamheid en efficiƫntie spelen een cruciale rol bij het bepalen van de beste banden voor de zomer van 2024.

De remweg is weliswaar belangrijk, maar vormt slechts een deel van de puzzel. De uiteindelijke evaluaties zullen een completer beeld geven van welke banden de beste balans bieden tussen veiligheid, prestaties en waarde, zodat consumenten weloverwogen keuzes kunnen maken voor hun voertuigen. We moeten meer zomertests bekijken voor 2024 om een nauwkeuriger beeld van de markt te krijgen.

De resultaten ->