• 9 shops, 163 329 producten
Firestone Winterhawk 4

Firestone Winterhawk 4

/69% · winter · · : Bovenmidden

B
D
Firestone Winterhawk 4
controleer Firestone Winterhawk 4 beschikbaarheid
Breedte
Profiel
Velgmaat

Inhoudstafel:

Concurrenten

Op basis van de samengestelde testresultaten uit verschillende bronnen, vertoont de Firestone Winterhawk 4 een algehele goede prestatie met specifieke sterke punten en enkele zwakke punten in verschillende rijomstandigheden en metingen. Veelgenoemde positieve eigenschappen zijn onder meer de uitstekende prestaties op natte wegen, sneeuw en ijs, waar het goede tractie, handling en remprestaties biedt. De band wordt geprezen om zijn brandstofefficiëntie en lage geluidsniveau, wat bijdraagt aan een comfortabele en economische rijervaring. Deze eigenschappen worden consequent genoemd bij verschillende bandafmetingen, wat wijst op een betrouwbare prestatie van de Winterhawk 4 in winterse omstandigheden en zijn efficiëntie wat betreft brandstofverbruik.


De Winterhawk 4 krijgt echter kritiek op zijn prestaties op droge wegen. Verschillende tests wijzen op zwaktes zoals onderstuur, langere remafstanden op droog wegdek en in sommige gevallen verminderde handling precisie en responsiviteit. Deze tekortkomingen worden benadrukt bij verschillende bandafmetingen, wat duidt op een potentieel verbeterpunt in het ontwerp of de samenstelling van de band om de prestaties op droge wegen te verbeteren.


Een ander punt van verschil in de testresultaten heeft betrekking op de duurzaamheid en milieueffecten van de band. Terwijl sommige tests een zeer goede kilometrage opmerken wat wijst op een lange levensduur van de band, maken anderen melding van zorgen over verhoogde slijtage en iets lagere verwachte kilometrage. Deze discrepantie kan voortkomen uit verschillen in testomstandigheden of methodologieën, maar benadrukt een overweging voor potentiële kopers op basis van hun rijgewoonten en voorkeuren.


Wat betreft comfort en geluid, wordt de Winterhawk 4 over het algemeen beschouwd als met een laag geluidsniveau, wat bijdraagt aan een stillere en aangenamere rijervaring. Sommige rapporten maken echter melding van minder comfortabel rijgedrag en hoorbare interne rolgeluiden, vooral bij bepaalde bandafmetingen, wat wijst op variabiliteit in comfortniveaus die beïnvloed kunnen worden door specifieke bandenmaat of voertuigtype.


Al met al wordt de Firestone Winterhawk 4 gezien als een lovenswaardige keuze voor winterrijden, met een veilige en betrouwbare prestatie op natte, besneeuwde en ijzige wegen, met als bijkomend voordeel een goede brandstofefficiëntie. Potentiële kopers moeten echter de genoemde prestatieproblemen op droog wegdek overwegen en nagaan in hoeverre de slijtage- en comfortkenmerken van de band aansluiten bij hun rijbehoeften en verwachtingen.

Maten

Firestone Winterhawk 4 is gemaakt in 100 maten, beginnend bij 155/65 R14 tot 275/45 R20.
toon prijzen

Vergelijkbare banden

Vergelijking: banden vergelijkbaar met Firestone Winterhawk 4

Tijdlijn

2020

Firestone Winterhawk 4 is gelanceerden verving Firestone Winterhawk 3.

2020

Firestone Winterhawk 4 is getest 1x (Használtautó.hu)

2021

Firestone Winterhawk 4 is getest 4x (Autobild,...)

2022

Firestone Winterhawk 4 is getest 4x (ADAC,...)

2023

Firestone Winterhawk 4 is getest 4x (ADAC,...)

Resultaten

Beste
Buitengeluid
Adac 2023
Autobild 2022
Autoklubcr 2021
Beste
Sneeuwverwerking
Autobild 2023
Automotorsport 2022
Beste
Aquaplaning - kruisen
Adac 2023
Beste
Aquaplaning - longitudinaal
Adac 2023
Beste
Droogremmen
Adac 2023
Beste
Tractie op sneeuw
Adac 2023
Beste
Remmen op nat wegdek
Adac 2023
Beste
Inwendig geluid
Autoklubcr 2021
Beste
Natte cirkelbochten in de bochten
Autozeitung 2021

Firestone Winterhawk 4 in bandentests...

Alle bandentesten waar Firestone Winterhawk 4 te zien was:
ADAC Winterbandentest 2023 205/60 R16
Fijn
Gerangschikt als 7 van 16....
Naam Impact op het milieuRijveiligheid
Beste waarden in test22.1
Firestone Winterhawk 432.3
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/45 R18

Gerangschikt als 6 van 54....
Naam Stopplaats op nat wegdekStoppen van de afstand op sneeuw
Beste waarden in test31,429,2
Firestone Winterhawk 433,931,0
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/45 R18
Niet aanbevolen
Gerangschikt als 20 van 20....
De Firestone Winterhawk 4 eindigde op de laatste plaats, met een rangschikking van 20e van de 20 concurrenten. In de beoordeling werd met name kritiek geuit op de aanzienlijk onderstuur droge handling, langere remafstanden op droge oppervlakken en verhoogde rolweerstand. Ondanks dat het gebalanceerd rijgedrag vertoonde op sneeuw en natte omstandigheden, leidden deze tekortkomingen tot een eindoordeel van "Niet aanbevolen". Deze evaluatie benadrukt een aanzienlijk contrast tussen zijn prestaties in verschillende omstandigheden, waarbij wordt benadrukt op welke gebieden verbeteringen nodig zijn voor een betere algehele veiligheid en efficiëntie in winterse rijomstandigheden.
Naam NatDroogSneeuwGebruikskosten
Beste waarden in test2+2+11-
Firestone Winterhawk 42+ 322
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2023 225/60 R18
Niet aanbevolen
Gerangschikt als 9 van 10....
De Firestone Winterhawk 4 eindigde op de 9e positie uit verschillende concurrenten, met een eindbeoordeling van "Niet aanbevolen." Ondanks dat het geprezen werd als een winter specialist met goede eigenschappen op het gebied van aquaplaning en een betaalbaar prijsniveau, werden significante nadelen benadrukt die van invloed waren op de algehele prestaties. De band vertoonde sterk onderstuur tijdens droge handling, vertraagde stuurreactie en verlengde remafstanden op zowel natte als droge oppervlakken. Ondanks deze kritieken is het belangrijk om op te merken dat de Firestone Winterhawk 4 uitblonk in sneeuw remmen, sneeuw bochten en sneeuw handling, wat wijst op zijn effectiviteit onder specifieke winterse omstandigheden. Echter, deze sterke punten waren niet genoeg om de geïdentificeerde zwaktes te compenseren, wat heeft geleid tot de uiteindelijke evaluatie.
Naam
Firestone Winterhawk 4
Toon testgegevens
ADAC Winterbandentest 2022 185/65 R15
Voldoende
Gerangschikt als 9 van 16....
Het veiligstellen van de 9e positie uit 16 concurrenten, verdiende de Firestone Winterhawk 4 een eindbeoordeling van "Voldoende." Ondanks goede prestaties op natte wegen, sneeuw en ijs, en het tonen van de beste score op het gebied van brandstofverbruik en slijtage, leidden de zwaktes op droge wegen tot een degradatie van de algehele beoordeling. Deze band toonde bewonderenswaardige resultaten in uitdagende winterse omstandigheden, waarbij de efficiëntie en duurzaamheid werden benadrukt. Echter, de prestaties op droge oppervlakken konden niet bijbenen, resulterend in een aanbeveling met voorbehoud. De Winterhawk 4 blinkt uit in het economisch gebruik van brandstof en veerkracht, maar schiet tekort als het gaat om droog wegdek, waardoor het zijn sterke en zwakke punten in winterse rijscenario's balanceert.
Naam NatDroogSneeuwIjsRolweerstandLawaaiVerslijten
Beste waarden in test1,71,91,81,91,72,51,5
Firestone Winterhawk 42,03,22,22,11,7 2,82,5
Toon testgegevens
Autobild Winterbandentest 2022 215/55 R17

Gerangschikt als 14 van 56....
Naam Stopplaats op nat wegdekStoppen van de afstand op sneeuw
Beste waarden in test32,825,4
Firestone Winterhawk 43626,4
Autobild Winterbandentest 2022 215/55 R17
Voldoende
Gerangschikt als 16 van 19....
De Firestone Winterhawk 4 heeft de 14e positie behaald van de 19 concurrenten in een opmerkelijke evaluatie, wat wijst op een competitieve maar niet topklasse prestatie. Onder zijn sterke punten heeft de band indrukwekkende sneeuwbestendigheid, minimaal geluid tijdens het rollen en een uitstekende levensduur van het profiel, wat mensen die op zoek zijn naar duurzaamheid en een stille rit tijdens winterse omstandigheden zal bevredigen. De band vertoonde echter ook enkele tekortkomingen. De prestaties van de band waren slechts voldoende op droge oppervlakken, met langere remafstanden op zowel natte als droge wegen, en een rijcomfort dat te wensen overliet. Ondanks deze gemengde resultaten, bleven specifieke gebieden van absoluut beste of slechtste prestaties uit, wat benadrukt dat de band gebalanceerde, zij het niet uitmuntende, capaciteiten heeft op verschillende criteria.
Naam NatDroogSneeuwGebruikskosten
Beste waarden in test2+2+2+2+
Firestone Winterhawk 423+2+ 2+
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
AutoMotorSport Winterbandentest 2022 245/45 R19
Fijn
Gerangschikt als 5 van 8....
Het beveiligen van de vijfde positie onder acht concurrenten, verdiende de Firestone Winterhawk 4 zelf een 'Goed' eindcijfer in een opmerkelijke winter automotorsport evenement. Testers prezen de band vanwege zijn gemakkelijk te hanteren karakter, indrukwekkende rij dynamiek, hoog niveau van grip en aanzienlijke reserves op sneeuw, waardoor het opviel, vooral in de disciplines van sneeuwbehandeling en laterale begeleiding op sneeuw. Echter, de band was niet zonder zijn nadelen; zijn prestaties werden gekenmerkt door zwakke remcapaciteiten, een gebrek aan gripreserves, gevoeligheid voor belastingveranderingen op natte oppervlakken, een verhoogd risico op aquaplaning en langere remafstanden op droge wegen. Bovendien werd opgemerkt dat het opvallend lawaai maakte tijdens het rollen, wat bijdroeg aan een minder comfortabele rijervaring. Ondanks zijn dynamische kracht in sneeuwrijke omgevingen, vertoonde de Firestone Winterhawk 4 aanzienlijke tekortkomingen in natte en droge omstandigheden.
Naam NatDroogSneeuwRolweerstandLawaai
Beste waarden in test9,39,4101010
Firestone Winterhawk 46,46,78,988
Toon testgegevens
Bron: reifenpresse.de
Autobild Winterbandentest 2021 205/55 R16

Gerangschikt als 5 van 50....
Naam Stopplaats op nat wegdekStoppen van de afstand op sneeuw
Beste waarden in test32,127,3
Firestone Winterhawk 433,528,6
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autobild Winterbandentest 2021 205/55 R16
Voldoende
Gerangschikt als 10 van 20....
Naam NatDroogSneeuwRolweerstandVerslijten
Beste waarden in test2+2+11-1
Firestone Winterhawk 42+ 3+1- 2+2
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
ADAC Winterbandentest 2021 225/50 R17
Voldoende
Gerangschikt als 12 van 18....
Naam NatDroogSneeuwIjsLawaaiVerslijten
Beste waarden in test1,61,91,52,12,71,5
Firestone Winterhawk 42,13,31,92,1 2,92,5
Toon testgegevens
Bron: www.adac.de
Autozeitung Winterbandentest 2021 235/55 R18
Sterk aanbevolen
Gerangschikt als 5 van 10....
Naam PuntentotaalNatDroogSneeuw
Beste waarden in test386143138118
Firestone Winterhawk 4363125123115
Toon testgegevens
Bron: reifenpresse.de
Naam Stoppen van de afstand bij droogteStopplaats op nat wegdekRemweg op ijs
Beste waarden in test13,914,816,4
Firestone Winterhawk 414,415,925,3
Toon testgegevens
Bron: www.autonavigator.hu

Distributie van testbeoordelingen

100% (1x)85% (6x)0% (2x)
Sterk aanbevolenVoldoendeFijnNiet aanbevolen
1x4x2x2x

Beoordelingen x Wielgrootte

R15R16R17R18R19
85% (1x)85% (2x)85% (2x)33.3% (3x)85% (1x)

Beoordelingen x Breedte

185/xx Rxx205/xx Rxx215/xx Rxx225/xx Rxx235/xx Rxx245/xx Rxx
85% (1x)85% (2x)85% (1x)28.3% (3x)100% (1x)85% (1x)

FAQ

  1. Waar wordt Firestone Winterhawk 4 gemaakt?

    Firestone Winterhawk 4 is gemaakt in Italië.

  2. Is deze band geschikt voor suv's?

    Ja, deze band is ook gemaakt in suv maten.

Andere Firestone modellen