• 9 shops, 163 329 producten
Bridgestone Turanza 6

Bridgestone Turanza 6

/87% · de zomer · · : Premie

Bridgestone Turanza 6
controleer Bridgestone Turanza 6 beschikbaarheid
Breedte
Profiel
Velgmaat

Inhoudstafel:

Maten

Bridgestone Turanza 6 is gemaakt in 116 maten, beginnend bij 195/50 R16 tot 285/30 R22.
toon prijzen

Vergelijkbare banden

Vergelijking: banden vergelijkbaar met Bridgestone Turanza 6

Tijdlijn

2023

Bridgestone Turanza 6 is gelanceerd

2023

Bridgestone Turanza 6 is getest 3x (Autobild,...)

2024

Bridgestone Turanza 6 is getest 6x (Autobild,...)

Resultaten

Beste
aquaplaning-longitudinal
Aquaplaning - longitudinaal
Adac 2024
Beste
dry-handling
Droge behandeling
Ace 2024
Beste
noise-interior
Inwendig geluid
Adac 2024

Bridgestone Turanza 6 in bandentests...

Alle bandentesten waar Bridgestone Turanza 6 te zien was:
ADAC
ADAC Zomerbandentest 2024 215/55 R17
Voldoende
Gerangschikt als 6 van 16....
In zijn debuutoptreden wist de Bridgestone Turanza 6 de 6e plaats te bemachtigen van de 16 concurrenten, wat resulteerde in een uiteindelijke beoordeling van 'voldoende'. De band werd geprezen om zijn uitstekende weerstand tegen aquaplaning, voorspelde lange levensduur, lage slijtage, ongelooflijk licht gewicht en verminderd brandstofverbruik. Er werden echter kleine zwaktes op zowel droge als natte wegen aangetoond die van invloed waren op de veiligheidsbeoordelingen. Hoewel de prestaties op het gebied van feedback en precisie op droge wegen nog te wensen overlieten, werden de remcapaciteiten als opmerkelijk goed beoordeeld. Op natte oppervlakken, ondanks goede testresultaten voor aquaplaning, bleef het achter bij remafstandsmetingen en handling, met een matig gripniveau dat moeite had om longitudinale en laterale krachten effectief te combineren. De band viel met name op bij aquaplaning - longitudinale en interne geluiden, waarbij zijn sterke punten op het gebied van waterverplaatsing en een stillere rit werden benadrukt. De positieve milieueffecten werden opgemerkt, met goede punten voor levensduur, slijtage en efficiëntie, hoewel het lagere beoordelingen kreeg voor extern geluid en duurzaamheidsaspecten.
Naam Impact op het milieuRijveiligheid
Beste waarden in test1,61,7
Bridgestone Turanza 62,22,8
Toon testgegevens
ACE
ACE Zomerbandentest 2024 225/45 R17
Geadviseerd
Gerangschikt als 6 van 10....
Naam PuntentotaalNatDroogRolweerstandLawaai
Beste waarden in test2144792135
Bridgestone Turanza 619461110185
Toon testgegevens
Autozeitung
Autozeitung Zomerbandentest 2024 225/45 R17
Aanbevolen voor zuinig rijden
Gerangschikt als 9 van 9....
De Bridgestone Turanza 6 bevond zich onderaan de ranglijst en behaalde de 9e positie van de 9 concurrenten. Desondanks is het erkend voor zijn economische rijvoordelen, dankzij de Enliten technologie die zorgt voor efficiënt rollen, waardoor het een uitzonderlijke keuze is voor energiebesparing. De band vertoont een ongeëvenaarde prestatie op het gebied van rolweerstand, waar het uitblonk als de beste onder zijn collega's. Echter, de prestaties op natte oppervlakken toonden slechts gemiddelde capaciteiten, gekenmerkt door een matig niveau van grip en een neiging tot onderstuur en levendige reacties op belading veranderingen, hoewel deze niet als kritieke fouten werden beschouwd. Op droge oppervlakken werd de langste remafstand van de band gecompenseerd door zijn aanzienlijk lage rolweerstand en comfort. Desalniettemin werd de handelbaarheid enigszins belemmerd door toenemend onderstuur. Al met al ontvangt de band een aanbeveling voor degenen die de voorkeur geven aan economisch rijden, ondanks zijn gemengde prestaties onder verschillende omstandigheden.
Naam
Bridgestone Turanza 6
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2024 205/55 R16
Voorbeeldig
Gerangschikt als 3 van 20....
Het veiligstellen van een prijzenswaardige 3e plaats tussen 20 concurrenten, de Bridgestone Turanza 6 heeft een opmerkelijke prestatie geleverd in zijn laatste evaluatie, met een 'Voorbeeldige' eindbeoordeling. Deze band viel op door zijn nieuwe zomergroefpatroon dat vakbekwaam rij-eigenschappen op verschillende oppervlakken in balans brengt, waardoor veilig rijden in zowel natte als droge omstandigheden wordt gegarandeerd. Zijn korte remafstanden en uitstekende kilometrage benadrukken verder het superieure ontwerp en de functionaliteit. Zonder waarneembare zwakheden benadrukt door de testers, bewijst de Bridgestone Turanza 6 zichzelf als een topkeuze voor bestuurders die betrouwbare prestaties zoeken zonder compromissen.
Naam
Bridgestone Turanza 6
Toon testgegevens
Automotorsport
Automotorsport Zomerbandentest 2024 235/55 R18
Fijn
Gerangschikt als 4 van 8....
Het veiligstellen van een solide 4e positie uit 8 concurrenten, maakte de Bridgestone Turanza 6 een opmerkelijke verschijning met zijn uiteindelijke beoordeling als 'Goed.' Deze band werd vooral geprezen om zijn uitstekende preventie van aquaplaning en degelijke remcapaciteiten op nat wegdek. Op droge wegen werd het benadrukt om zijn sportieve maar controleerbare dynamiek, waardoor het opvalt tussen concurrerende zomerbanden. Echter, feedback wees op beperkingen in natte grip en bochtengrip, samen met een enigszins ruwe rit over laterale oneffenheden in de weg. De Bridgestone Turanza 6 werd geprezen om zijn uitzonderlijk lage rolweerstand, waarbij het een benchmark neerzette in deze discipline. Deze eigenschap onderstreept de indrukwekkende prestaties van de band, zorgen voor efficiëntie zonder in te boeten op veiligheid of rijbaarheid, waardoor het zich onderscheidt als een sterke concurrent in de zomerbanden categorie.
Naam
Bridgestone Turanza 6
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2024 205/55 R16

Gerangschikt als 10 van 55....
Naam Stoppen van de afstand bij droogteStopplaats op nat wegdek
Beste waarden in test35,425,8
Bridgestone Turanza 636,927,9
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2023 225/45 R18
Fijn
Gerangschikt als 5 van 20....
De Bridgestone Turanza 6 heeft de 5e positie veroverd onder 20 concurrenten, en heeft een 'Goed' beoordeling gekregen voor zijn prestaties. Deze premium zomerband wordt geprezen om zijn gebalanceerde, hoogwaardige prestaties en brandstofbesparende rolweerstand, waardoor het opvalt qua efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Echter, het werd bekritiseerd voor zijn gemiddelde brandstofverbruik, wat aangeeft dat er ruimte is voor verbetering op het gebied van kosteneffectiviteit op de lange termijn. Opmerkelijk is dat het beter presteerde dan concurrenten op twee belangrijke disciplines: comfort en rolweerstand, waarbij het zijn superieure vermogen aantoont om een soepele rit te bieden terwijl het energieverlies minimaliseert en de brandstofefficiëntie verbetert. Deze dubbele prestatie benadrukt de technische excellentie van de band en zijn afstemming op de behoeften van bestuurders voor comfort zonder in te leveren op efficiëntie.
Naam NatDroogGebruikskosten
Beste waarden in test2+1-1
Bridgestone Turanza 62-22-
Toon testgegevens
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2023 225/45 R18

Gerangschikt als 16 van 50....
Naam Stoppen van de afstand bij droogteStopplaats op nat wegdek
Beste waarden in test58.124.8
Bridgestone Turanza 663.827.6
Toon testgegevens
Bron: www.autobild.de
Autobild
Autobild Zomerbandentest 2023 225/65 R17
Voorbeeldig
Gerangschikt als 2 van 12....
De Bridgestone Turanza 6 behaalde een bewonderenswaardige tweede plaats onder twaalf concurrenten, en kreeg een "Voorbeeldig" eindoordeel voor zijn prestaties. Deze band viel op vanwege zijn nieuwe profiel, dat een goed uitgebalanceerd en robuust prestatiepotentieel bood. Hij bood eersteklas rij-eigenschappen op zowel natte als droge oppervlakken, toonde goede off-road kwaliteiten en bood veilige bescherming tegen aquaplaning. Daarnaast werd hij geprezen om zijn brandstofefficiënte rolweerstand. De band excelleerde met name op het gebied van comfort, grip op grind en rolweerstand, en zette een hoge standaard op deze gebieden zonder enige opmerkelijke tekortkomingen. Deze indrukwekkende balans van kwaliteiten maakt de Bridgestone Turanza 6 tot een uitstekende keuze voor bestuurders die betrouwbaarheid en prestaties zoeken onder verschillende omstandigheden.
Naam
Bridgestone Turanza 6
Toon testgegevens

Distributie van testbeoordelingen

100% (2x)85% (5x)
VoorbeeldigFijnVoldoendeAanbevolen voor zuinig rijdenGeadviseerd
2x2x1x1x1x

Beoordelingen x Wielgrootte

R16R17R18
100% (1x)88.8% (4x)85% (2x)

Beoordelingen x Breedte

205/xx Rxx215/xx Rxx225/xx Rxx235/xx Rxx
100% (1x)85% (1x)88.8% (4x)85% (1x)

FAQ

  1. Is deze band geschikt voor suv's?

    Ja, deze band is ook gemaakt in suv maten.

Andere Bridgestone modellen